Causaal deodorant bij pubers

Als tiener krijg je al te maken met veel dingen, de zorgen om je transpiratie geur wil je daar zeker niet bij hebben. Daarom gaat deze blog over een oplossing voor dit probleem, waarmee je al tiener zonder geur zorgen de deur uit kan.

Waarom is de geur anders bij pubers?

Door de hormonale veranderingen die het lichaam doorgaat in de puberteit krijg je een typische “puber” transpiratie geur. Normaal gesproken transpireer je door de eccriene zweetklieren, deze worden geactiveerd door de temperatuurschommelingen. Echter in de puberteit wordt getranspireerd door de apocriene zweetklieren. Deze zweetklieren reageren op stress en emoties. Ook bevat deze transpiratie meer vetzuren. 

Nu is transpiratie op zichzelf volledig geurloos, het zijn de bacteriën die zich voeden aan bv de vetzuren in het zweet die de geur veroorzaken. En helaas is het zo dat hoe hoger het vetzuur gehalte in de transpiratie hoe meer geur deze bacteriën produceren. Dit is de hoofdzakelijke reden dat pubers een sterkere transpiratie geur bij zich dragen, natuurlijk helpt hier ook niet aan mee dat in het algemeen de pubers het niet zo heel nauw op persoonlijke hygiëne letten.

Waarom is de Causaal deodorant zo geschikt voor pubers?

Aan het persoonlijke hygiëne verhaal kunnen wij helaas niks veranderen, maar tegen de typische transpiratie lucht hebben we een hele fijne “deodorant” crème. Deze crème gaat de bacteriën in de huid tegen, want als deze bacteriën zich niet meer op de huid bevindt, kunnen ze ook niet de typische geur produceren. In de meeste deodoranten die te verkrijgen zijn gebruiken ze vaak aluminium. Deze aluminium gaat zeker de transpiratie productie tegen, maar de manier waarop is niet echt ideaal. Het aluminium kan namelijk de poriën verstoppen. Natuurlijk is het heel fijn als je minder transpiratie produceert, maar helaas kan een deel van het aluminium zich in het lichaam ophopen wat natuurlijk niet gewenst is. Daarnaast heeft transpiratie natuurlijk een belangrijke functie als verkoelen van het lichaam en het verwijdert zelfs een deel van de afvalstoffen uit het lichaam. Dat wil je toch niet tegengaan? 

De Causaal Deodorant van Medex zorgt er dus voor dat de poriën openblijven waardoor je nog wel gewoon transpireert, maar doordat het wel de bacteriën weghaalt is de transpiratie weer geurloos. Naast het technische verhaal van waarom Medex Causaal deodorant de geur tegen gaat is het minstens zo belangrijk om te vernoemen dat naast de werkzame stoffen tegen de bacteriën, de hulpstoffen erg zacht van aard zijn en juist bedoeld zijn om de huid te verzorgen. Hierdoor kunnen zelfs de meest gevoelige huiden deze deodorant goed verdragen. Daarnaast bevat het geen aluminium, alcohol of bakpoeder, deze stoffen kan je in diverse andere deodoranten wel tegenkomen en veroorzaken veelal irritaties van de huid. Nog even terug te komen op de persoonlijke hygiëne van de gemiddelde puber, wist je dat je de Causaal Deodorant van Medex maar 1 x per 5 tot 7 dagen hoeft aan te brengen waarna het gewoon zijn werk doet? 

** In het begin zou het kunnen dat het iets vaker moet worden toegepast om de bacteriën goed aan te pakken, dit is afhankelijk van het aantal bacteriën die al op de huid zitten.

Ingrid Bernsen

Ingrid Bernsen

Cliënt Service Director